zarándoklat

2018.09.03. 13:30

Zarándokok kelnek útra, Bátára indulva

A Pécsi Egyházmegye szeptember 15-én tartja ötödik bátai zarándoklatát. Mohácsról reggel hét órakor a Fogadalmi templomtól indul a menet. Akik kerékpárral tennék meg a 24 kilométeres távot, azok számára 11 órakor lesz a gyülekező.

bama.hu (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Tavaly Udvardy György, pécsi megyés püspök vezetésével ezrek indultak útnak Pécsről a gyűdi Mária-kegyhely felé

Szeptember 15-én, szombaton két útvonalon indul gyalogos zarándoklat Bátára, az ünnepi szentmisére.

Mohácsról a Fogadalmi templomtól reggel hét órai indulással, az 56-os úton haladva, Dunaszekcsőn át érkeznek majd a zarándokok Bátára. Ez az út 24 kilométer hosszúságú.

A gyülekező fél héttől lesz.

Bátaszékről 9.15 órai indulással jutnak majd a hívek Bátára. Gyülekező 9 órától Bátaszéken, a templomban. Ez az út tíz kilométeres.

Kerékpárosoknak Mohácson a Fogadalmi templomnál lesz a gyülekező 11 órakor, majd imádság után indulás az 56-os úton Bátaszék felé.

Pécsről az 5.15 órakor induló távolsági járattal lehet eljutni Mohácsra (a busz 6.10 órakor érkezik meg az autóbusz-állomásra).

A kerékpárosok Pécsről a 9.15 órakor induló autóbusszal mehetnek Mohácsra. Lehetőség van a kerékpárok Pécsről Mohácsra szállítására, aki ezzel élne, a szállítandó kerékpárt szeptember 14-ig, pénteken délután négyig vigye a püspökség portájára.

Bátára érkezéskor a kerékpárokat a templomhoz vezető Hunyadi út elején található faluház udvarában hagyhatják biztonságban.

A szentmise utáni körmenet végén a kerékpárokat vissza is lehet szállíttatni a püspökségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!