Pál István „Szalonna” lesz a vendég

2018.10.02. 08:30

Zenei csemege: prímás hegedül orgonamuzsikára

Szamosi Szabolcs a bazilika orgonájával és országos hírű zenész barátaival mindig tud valami újdonságot, valami meglepetést hozni.

Mészáros B. Endre

Szamosi Szabolcs orgona és hangszer-közreműködői párosaiból három kategóriát lehet jól elkülöníteni.

A dzsesszzenészekkel közös fellépéseket, amikor szaxofonnal vagy trombitával társította az orgonát (ennek a módinak Dés Lászlóval közös előadásai a legismertebbek), Sebestyén Mártával megalkották a szakrális és a népzenei motívumok ötvözetét, továbbá létrehozott egy „hang-tér-kép”-et Sigmund Groven norvég szájharmonika-művésszel.

Ezúttal Pál István „Szalonna” napjaink egyik legkiválóbb magyar prímása lesz a „játszótársa”, aki az egyik legtöbbet foglalkoztatott népzenész és évek óta a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása. Emellett számtalan formációban láthatja, hallhatja a népzenét és világzenét kedvelő közönség. Állandó vendége többek között CimbaliBand fellépéseinek.

Szalonna és bandája nevű saját zenekarának – melynek tagjai a Magyar Állami Népi Együttes zenészei – repertoárján a legszebb Kárpát-medencei dallamok mellett népzenei feldolgozások szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!