visszatekintés

2019.01.07. 20:00

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek tavaly hírportálunkon

A bama.hu 2018-ban is sok érdekes történetet tárt olvasói elé, a statisztikai adatok alapján a legolvasottabb cikkek közé ismét a tragédiákról és a balesetekről szóló tudósítások, beszámolók kerültek. Alábbi összeállításunkban visszatekintünk a tavalyi év érdekes és fontos történéseire.

Dömötör Géza

Forrás: Bama

JANUÁR

Kék hírek:

Két személyautó ütközött össze Pécs és Kozármisleny között, január 13-án 8 óra körül az 57-es úton. A balesetben az egyik autót vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik autó vezetőjének könnyű sérülései keletkeztek.

Közélet:

Az év első hónapjában egy érdekes videót bemutató cikkünkre kattintottak a legtöbben. A csúcsforgalomban előre törő mentőben készített videót egy pécsi orvos, a felvételen kemény rock festi alá az ünnepi tumultussal megbirkózó sofőr profi vezetéstechnikáját. A videót Vámos Zoltán tette fel a netre, és bemutatta, hogyan vág át a szirénázó mentő Pécs legsűrűbb kereszteződésein. Közben a Born to be Wild szól odabent, csaknem elnyomva a kint visító szirénát.

FEBRUÁR

Kék hírek:

Szomorúan indult a február, hiszen elsején fának rohant egy autó a Demokrácia utcában. A balesetben az autót vezető 62 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Közélet:

Komoly havazás csapott le Baranyára február második felében tavaly. Az erre figyelmeztető cikkünket kattintották a legtöbbször. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése arról szólt, hogy Pécs térségében akár 30 centimétert is meghaladó friss hó is lehullhat. A város útjait kezelő városüzemeltetési társaság, a BIOKOM minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét bevetette a megelőzés érdekében. Már az éjszakai órákban elősózták a pécsi belterületi szakaszokat.

MÁRCIUS

Kék hírek:

Furcsa manővert végzett egy busz Pécsen, a Rákóczi úton tavaly március 2-án. A Tüke Busz tájékoztatása szerint „a 130-as busz a járati útvonalat eltévesztette, ezért megfordulás szándékával fordult be a Hal térre. A diszpécser a rendőrség beavatkozását és közreműködést kérte, akik a forgalmat megállították, amíg az autóbusz a Hal térről a Rákóczi útra biztonságosan, más járművek és a gyalogosforgalom veszélyeztetése nélkül vissza tudott tolatni.

Közélet:

Egy múltidéző cikket olvastak a legtöbben az első tavaszi hónapban. Egy 2004 májusi Dunántúli Naplóban megjelent írást elevenítettünk fel, amely arról szólt, hogy ufó sétált a csobokapusztai utcán. Egy idős néni egy hízott kiskacsához hasonlította a földönkívüli lény járását.

ÁPRILIS

Kék hírek:

Meghalt egy motoros Pécs határában április 22-én délután – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Azt írták, hogy a férfi eddig tisztázatlan okból letért az útról és az árokba hajtott az Orfű felé vezető Ranga László úton. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Közélet:

Tavaly áprilisban országgyűlési választásokat tartottak hazánkban, így nem meglepő, hogy a választásokkal kapcsolatos cikkeinket olvasták a legtöbben. A napján percről percre tudósítással jelentkeztünk, melyben a Baranya megyei eseményeket követtük, majd pedig az eredményekről is folyamatosan beszámoltunk.

MÁJUS

Kék hírek:

Szörnyű és ritka tragédia rázta meg a megyét május utolsó napján. Lezuhant ugyanis egy kétszemélyes elektromos kisrepülőgép gyakorlórepülés közben a pogányi repülőtértől 500 méterre az 58-as főút mellett délelőtt tíz óra után néhány perccel. Egy 61 és egy 42 éves férfi halt meg. A helyszínen sajtótájékoztatót tartottak a hivatalos szervek fél 12 előtt. Mint itt elhangzott, a gép két kört a levegőben, és a második kör után történhetett valami, mert ekkor zuhant a kukoricásba. A becsapódáskor csaptak fel a lángok.

Közélet:

Szintén rengetegen olvasták azt a cikket májusban, amelyben egy videót tettünk közzé. A pécsi belváros miliőjéhez nem való vadállatot kapott kameravégre egyik munkatársunk a Bercsényi utcában. Kollégánk mobiltelefonjával rögzítette a tekergőző láb nélküli állatot a pécsi belváros kellős közepén. Azt nem tudjuk, hogy miféle egyed tekerőzött az Árkád szomszédságában, de szerencsére ügyet sem vetett munkatársunk vizslatására.

JÚNIUS

Kék hírek:

Hosszúhetényben, a zárt házukban június 15-én délután holtan találták az ott lakó 53 éves nőt és 52 éves férfit. A helyszíni szemlén és az elsődleges adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a férfi és a nő kölcsönösen bántalmazták egymást, amely során a férfi halálosan megsebesítette feleségét, majd saját magával is végzett.

Közélet:

Június 23-án, szombatra virradó éjszaka egy kaposvári kórházban elhunyt Toller Tünde, az egykori pécsi polgármester, Toller László özvegye. Nyugotszenterzsébet alpolgármesterét 47 évesen érte a halál. A megemlékező cikkünket olvastább a legtöbben a nyár első hónapjában a közéleti anyagok közül.

JÚLIUS

Kék hírek:

Gépkocsival ütközött egy személyvonat július másodikán Baranya megyében, a Sellye és Kákics közötti úton, a vasúti átjáróban. A balesethez a sellyei katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazó tíz ember közül senki nem sérült meg.

Közélet:

Szomorúan tudattuk július harmadikán, hogy a Rátgéber Akadémia junior csapatának játékosa, Szentpáli Bence végsőkig küzdő teste feladta a harcot. Bence az orvosok, a család, a barátok és sporttársak segítségével hősiesen harcolt, de az orvostudomány mai állása szerint nem volt esélye. Alig egy hónapja még több százan köszöntötték 17. születésnapján.

AUGUSZTUS

Kék hírek:

Halálos baleset történt az 57-es főút Pécset elkerülő szakaszán augusztus 22-én. Mint megtudtuk, frontálisan ütközött két személyautó. Az egyik személygépkocsit vezető nő a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a másik autóban egy férfi súlyosan megsérült.

Közélet:

Nem mindennapi „eszköz” hevert a fűben a Verseny utca közelében. Mint olvasónk írta, sokan örülnek vele együtt, hogy a belvárost és kertvárost bicikliút köti össze. Napi szinten használva a bringautat figyelte meg levélírónk, hogy általában egy kukásautónyi szemét hever a Verseny utca utáni szakaszon szanaszét. Nyár végén egy művagina is hevert ott, ezt a cikket is rengetegen olvasták.

SZEPTEMBER

Kék hírek:

Egy motorkerékpáros szeptember 23-án hajnali 5 óra 15 perckor árokba hajtott Alsómocsoládon – számolt be a police.hu. A járművet vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Közélet:

Szörnyű tragédia ért egy pécsi családot a balatonboglári kalandparkban. Egy édesanya hunyt el, a kötélpályán vesztette eszméletét. A Mosolymanó Egyesület gyűjtést indított, hogy így segítsen a nehéz helyzetbe került apukának, aki egyedül maradt három gyerekével – egy nyolc éves kislánnyal, egy ötödikes és egy 19 éves fiúval.

OKTÓBER

Kék hírek:

Lángolt egy többszintes társasház egyik hatodik emeleti lakása október 11-én Pécs belvárosában, a Nagy Lajos király útján. Egy fiatal orosz egyetemista lány hatalmas durranásra lett figyelmes, majd elektromos tűz keletkezett. Az egész épület füsttel telítődött. Összesen negyven ember hagyta el az épületet, tizennégy embert mentőkámzsában menekítettek ki a tűzoltók, köztük két gyermeket is.

Közélet:

Egy gyönyörű naplemente okozott csodás pillanatokat a pécsieknek októberben. Az erről szóló cikket szerették nagyon olvasóink, hiszen káprázatos színekkel és formákkal örvendeztetett meg minket az égbolt.

NOVEMBER

Kék hírek:

Két személygépkocsi karambolozott az 57-es főúton, Kozármisleny és Pécs között. Az ütközés következtében az egyik autó utasa a járműbe szorult, őt a pécsi hivatásos tűzoltók emelték ki, majd átadták a mentőknek, akik azonban sajnos nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. A baleset során további öt ember könnyű sérülést szenvedett.

Közélet:

Mintegy 450 embernek adhat munkát Pécsett a Déli Ipari Parkban a dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. Az autóklímagyártás területén világszinten meghatározó cég közel 12 milliárd forintos beruházást hajt végre a városunkban. Az erről hírt adó cikkünket olvasták a legtöbben az év utolsó előtti hónapjában.

DECEMBER

Kék hírek:

December harmadikán felborult egy traktor Regenyén, a Fő utcában – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A jármű vezetője a mentők szerint életét vesztette. A balesethez a siklósi és a mohácsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. A rendőrség közlése szerint a traktor ismeretlen okból borult az árokba.

Közélet:

Az év utolsó hónapjában ismét az időjárás tematizálta a közéletet. Tizenharmadikán azt írtuk, hogy befehéredhet a Mecsek, de a nagyon nagy hó talán elmarad. Páva Zsolt polgármester is közleményt adott ki az ügyben. Végül körülbelül 10 centi hó hullott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!