Borfarsang

2019.02.18. 17:42

Különleges borokat is megkóstolhattak

Második alkalommal rendezték meg a Pécsi Borfarsangot a hétvégén a Jókai Rendezvényházban, ahol a pécsi borvidék 2018-as évjáratú borait mutatták be a szakma képviselőinek és a borkedvelő nagyközönségnek.

B. D.

A négyórás kóstoló alatt a borvidék aktuális kínálatát ismerhették meg a vendégek, az eseményen 15 pincészet vett részt, amelyek négy-négy borral mutatták be, milyen lett az elmúlt év termése.

Schunk József, a Pécsi Hegyközség elnöke lapunknak elmondta, hogy ugyan ez csupán a második alkalom, de szeretnék, ha ebből az eseményből hagyományt tudnának teremteni. A rendezvény célja, hogy bemutassák a pécsi és környékbeli termelők borait, hogy az itt termett nedűk visszanyerjék rég elfeledett rangjukat és a boltokban is bátrabban válasszák ezeket a palackokat a vevők.

Az eseményen a vendégeknek lehetőségük nyílt olyan helyi jellegzetes borokat is megkóstolniuk, mint a Zenit, amelyet 1951-ben Pécsett Király Ferenc nemesített az ezerjó és a bouvier keresztezésével. Ez a fajta igencsak közkedvelt a helyi borászok körében, köszönhetően jó termesztési adottságainak, megbízható termőképességének, valamint a jelenlegi borízlésnek, amely inkább az illatos-zamatos, harmonikus boroknak kedvez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!