Pellérd

2019.03.29. 18:00

Lőszerraktárat alakítottak át ipari területté

A volt honvédségi lőszerraktár területén az elmúlt években magánberuházás keretében új üzemcsarnokok épültek fel. Most még kevésbé látványos, ugyanakkor a terület további fejlődése szempontjából fontos volt, hogy tavaly több mint 464 millió forintos európai uniós támogatást nyert a pellérdi önkormányzat az itt található iparterület továbbfejlesztésére.

Zs. J.

Több mint húsz önálló telek kapott víz- és szennyvízbekötést, megújult a belső úthálózat, ennek részeként megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, valamint az út mellett új közvilágítás épült. A terület biztonságáról új kerítés, kamerarendszer és sorompó gondoskodik. Az összképet javítja, hogy a pályázat keretében felújították és kibővítették a fogadóépületet, valamint a terület karbantartását szolgáló gépek tárolására alkalmas üzemcsarnok is létesült.

A település vezetése reméli, hogy az iparterület összes értékesíthető telkére a közeljövőben vevőt találnak és a következő két-három évben újabb magántőkéből finanszírozott befektetések indulnak a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!