mozgás

2019.06.03. 11:30

Nemes ügy mellé álltak a lelkes pécsi futók

Megközelítőleg kétezren álltak rajthoz vasárnap délelőtt az Árkád Pécs Futófesztiválon, amely nem az időeredményekről szólt, hanem a mozgás, a sport szeretetéről.

Tóth Viktória

A rajt/cél kapu a pécsi bevásárlóközpont Nagy Lajos király úti bejárata előtt volt felállítva, a bemelegítésről az egészséges életmód és a sport iránt elkötelezett bikinifitnesz-világbajnok Kiss Virág gondoskodott. Az aláfestő futózenéket Dj Sterbinszky szolgáltatta.

Tíz óra előtt pár perccel elindult az 1 km-es, majd a 3 km-es mezőny, a futók közül sokan babakocsival vágtak neki a távnak, egy sportos apuka például hármasikreket tolt, de olyan is volt, aki gyermekével a nyakában futott. Többen a kiskutyáikat is magukkal vitték.

Az esemény különlegessége abban is rejlett, hogy a résztvevők több belvárosi állomás mellett elfutva nem mindennapi élményekkel gazdagodhattak. Ilyen volt többek között a PTE Brass Band zenés állomása, a Pécsi Fordan Táncklub flashmobja és a partikamion helyszíne is.

– Tavaly is eljött a család a futófesztiválra, akkor is nagyon élveztük, így nem is volt kérdés, hogy idén is belevágunk – mondta a táv lefutása után nem sokkal a pécsi Kiss Krisztina.

 

A célba érkezés után a Lords of Gravity akrobatikus kosárlabdacsapat szórakoztatta a közönséget. A csoport többek között fellépett már NBA mérkőzéseken és Forma 1-es futamokon is. Extrém sportbemutatójuk fantasztikus élmény volt. A futóverseny váratlan események nélkül zajlott, az útlezárások időtartama is minimális volt, a résztvevők elhaladásával folyamatosan feloldották ezeket.

A jó ügyért

A résztvevők jegyeik megvásárlásával egy igazán nemes ügy mellé álltak. Nevezési díjaikkal ugyanis az „Ők is a mi gyermekeink Alapítványt” támogatták, akik fényterápiás szobájukat szeretnék korszerűbbé varázsolni. A távot teljesítők sem maradtak ajándékok nélkül. A célba érkezés után frissítő alkoholmentes sört és vizet kaptak, továbbá kisorsoltak száz darab, ötezer forint értékű vásárlási utalványt, amit az Árkád Pécs üzleteiben lehet beváltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!