interjú

2019.07.24. 17:30

Elkezdődött az Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi Tábor

Július 24-én kezdődött a Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi Tábor Orfűn, amelyről Kövér András, a tábor egyik szervezője mesélt lapunknak.

P.P.

- Mióta szerveztek ilyen jellegű tábort?

- 2017 óta, akkor volt az első Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi Tábor, amely fantasztikusan sikerült. Az idei a második, nevezhetjük biennálénak is a tábort, feltéve, hogy két év múlva is megszervezzük.

- Mit tudhatunk a szervezőkről?

- A szervezői stáb zömmel pécsi slammerekből áll. Főbb szervezői Hetesi Júlia, Simon Márton és én. Az alapötlet tőlem származik, akkor határoztam el, hogy belevágunk egy tábor szervezésébe, amikor 2016 őszén hazatértem az Országos Slam Poetry Találkozóról, amit Szegeden rendeztek meg.

- Sok érdeklődője van a tábornak?

- Véleményem szerint igen, idén 100-150 főre számítunk.

- Milyen programokat kínáltok?

- Délelőtt és kora délután irodalmi, és előadói műhelyek, kerekasztal beszélgetések, felolvasások vannak. Késő délután és este Slam Poetry versenyek, koncertek (Slow Village, Lil Frakk, Csaknekedkislány) humorestek (Roast, Ceglédi Zoltán és Tóth Edu), éjjel nyitott a mikrofon és zenei kísérettel is lehet verselni egymásnak. Ma kezdődik a tábor Slow Village hip-hop formáció koncertjével, ez még a nulladik nap. Csütörtökön indulnak a workshopok, beszélgetések és a slamversenyek.

- Bár már elkezdődött az esemény, jegyet lehet még kapni?

- A fedett szálláshelyek elfogytak, már csak sátras bérletek válthatóak a helyszínen 15.000 forintért. A teljes napi jegy ára 6000 forint, a nulladik napra, illetve a teljes napokon este nyolctól 3000 forint a jegy.

A Slam Poetry Pécs népszerűsége töretlen, de mit is jelent maga a név?

Nos, egységes és elfogadott fordítás egyelőre nincs, de hívhatjuk előadó költészeti versenynek, ahol az úgynevezett „slammerek” az utca nyelvén, közérthetően szólnak a közönséghez, aktuális témákról, érzelmekről. Kicsit színház, kicsit vers, amelyben fontos az előadás, de tele van hasonlatokkal, rímekkel és metaforákkal. A pécsi közösség rendszeresen klubesteken találkozik.

Az érdeklődők ITT elolvashatják a részletes programleírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!