komlói napok

2019.08.27. 12:35

Egész héten ünnepelnek

Szeptember első hetében tartja idei legnagyobb ünnepét a város – a Bányásznappal egybekötött Komlói Napok programjai szeptember 1-jén kezdődnek, majd egy héten át különféle színes rendezvényekkel várják a látogatókat.

Wald Kata

A Múzeumkertben tartják a Komlói Bányásznapok ünnepélyes megnyitóját szeptember 1-jén, majd azt követően egészen estig – az elmúlt évek hagyományinak megfelelően – Komló különböző pontjain lesznek megemlékezések.

A programsorozat szeptember 5-én délután a nemzetközi Pálinkamustrával folytatódik, amit idén immár hatodik alkalommal rendeznek meg a városban. Aznap este az Eszperantó téren és a Városház téren egyaránt lesznek zenés programok.

Szeptember 6-án 10 órakor a 21. Komlóért Expo veszi kezdetét a Városi Sportközpontban. Idén is színvonalas kiállítók várják az érdeklődőket a háromnapos rendezvényen. A vásár célja a közösségépítés mellett, a helyi és a régiós vállalkozások népszerűsítésének megfelelő színtér biztosítása.

Az évente közel tízezer látogatót vonzó Komlóért Expon a környező és Komló járás települései is bemutatkoznak. Vállalkozások, szolgáltatók, közüzemek, és a városban és a régióban működő hatóságok, pénzintézetek, kézművesek széles köre is képviselteti magát.

A rendezvény csakúgy, mint a korábbi esztendőkben, ezúttal is színes és változatos kísérőprogramokat kínál a látogatók számára: helyi amatőr csoportok bemutatói mellett idén is tartanak többek közt gyermek, tini, illetve felnőtt szépségversenyt.

Mindezek mellett a Komlói Napok keretein belül az Eszperantó téren szeptember 6. és 8. között, mindhárom napon reggeltől estig kulturális programok látványos sokasága, főzőverseny, koncertek és rengeteg egyéb szórakozási lehetőség, kézműves vásár, köztéri mutatványosok várják a közönséget.

Kísérők is lesznek

A Komlói Napok kísérőren­dezvényeiként kiállítások is nyílnak: a Színházban augusztus 29-től tekinthető meg a Komlói Fotókör kiállítása. A helyi művészekből szerveződött alkotócsoport, a KomlóArt kiállítása szeptember 3-án nyílik meg a Közösségek Házában. Szeptember 4-én 17 órakor pedig a Múzeumban nyitja meg a Fiatal képzőművészek kiállítását Polics József, a város polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!