felújítás

2019.08.29. 10:47

Tanévkezdésre megújul a szigetvári autóbusz-állomás

A szünidő utolsó napjaiban befejeződik a szigetvári autóbusz-állomás felújítása.

Pécs, 2013. május 31. A Pannon Volán ZRt. Pécs és Eszék között közlekedõ menetrendszerinti autóbusza áll a pécsi buszpályaudvaron 2013. május 31-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

A korszerűsítés elsősorban a Szigetvár, Szentlőrinc és Sellye vonzáskörzetének kistelepülésein élő lakosok magasabb szintű kiszolgálását teszi lehetővé. A beruházás célja – a szolgáltatási színvonal növelése mellett – a költség- és energiahatékonyság fokozása.

A tavasszal kezdődött 45 millió forintos beruházás során átszervezték az autóbusz-állomás forgalmi rendjét, valamint kilenc új indítóállást alakítottak ki. Ennek eredményeként az autóbuszok helyben parkolhatnak, aminek köszönhetően gyorsabban lehet reagálni a felmerülő forgalmi igényekre, és kevesebb lesz a szolgáltatás nélkül megtett kilométer is. Az új burkolattal ellátott gyalogos közlekedési felületeket az autóbuszok lépcsőinek magasságához igazították.

Megújultak továbbá az indítóoszlopok, a tájékoztatótáblák, és a hulladékgyűjtő edények. A kiépített kamerarendszer még nagyobb biztonságot jelent majd az utasok és a forgalom számára. Az energiahatékonysági szempontok alapján korszerűbbre cserélt nyílászáróknak köszönhetően pedig, a hidegebb hónapokban melegebb váróterem fogadja majd az utasokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!