adomány

2019.09.25. 11:16

Egy magánszemély 100 millióval támogatta Zentét

Összejött a 700 millió forint Zente gyógykezelésére.

Zs. J.

A gerincvelő-eredetű izomsorvadásban szenvedő másfél éves kisfiú, Zente gyógykezelése 700 millió forintba kerül. Ezt a hatalmas összeget a család úgy tudta összegyűjteni, hogy egy alapítványt hozott létre Zente gyógykezelésére, rehabilitációjára. Rengetegen próbáltak segíteni, különböző tárgyakra lehetett licitálni, rendezvényeket szerveztek, aminek bevételét felajánlották az alapítványnak. A család a Facebook-oldalon kért segítséget, amit sokan megosztottak.

Tegnap estére már több mint 600 millió forint gyűlt össze, és szerda reggelre érkezett az örömhír, összejött a szükséges pénz.

– Egy magánszemély 100 millió forintot utalt át

– mondta lapunknak Tóth Krisztina, Zente anyukája. – Mivel alapítványunk nem közhasznú, csak Zente kezelésére, rehabilitációjára jött létre, így a ide beérkező pénzt másoknak nem tudják átutalni.

Tóth Krisztina arra kéri a felajánlókat, ne álljanak meg, hiszen több hasonló betegségen szenvedő van Magyarországon. Az este a saját Facebook-oldalán, a Zente- SMA 1 Baby-n teszi közzé a többi SMA-val élő magyar gyerekről és felnőttről szóló bejegyzését. Szeretné megkérni a jó szándékú embereket, hogy válasszanak ki egyet belőlük, és őket is támogassák.

A család azt szeretné, hogy Zente gyógykezelésére Magyarországon kerülne sor. Mint lapunk kérdésére az édesanya közölte, az OTP-vel is tárgyalásban vannak, hogy a pénzátutalásnál kapjanak valamilyen kedvezményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!