tisztogatás

2019.12.21. 13:00

Két vezető is távozik a Zsolnay Kulturális Negyedből

Újabb két vezető távozik az egyik legnagyobb városi cégtől azt követően, hogy a balliberális városvezetés októberben átvette a hatalmat.

Bóka Máté

Az év végével ugyanis közös megegyezéssel hagyja el a Zsolnay Kulturális Negyedet Szécsi Máté programigazgató, akinek a nevéhez például olyan sikeres, több tízezer látogatót vonzó rendezvény lebonyolítása fűződik, mint a Zsolnay Fényfesztivál.

Szintén közös megegyezéssel távozik az év végével Magyar Attila gazdasági igazgató is – felesége is megválik a negyedtől –, aki korábban nagyvállalatoknál szerzett gazdasági tapasztalatot.

Időközben a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezérigazgatója, Szentgyörgyi Dávid sajtóközleményben reagált a felmondásának körülményeivel kapcsolatos városházi híresztelésekre. Mint írta, Péterffy Attila polgármester korábban közzétett Facebook bejegyzése számos valótlan, őt lejárató állítást tartalmazott, és bár a város közgyűlése valóban azonnali hatállyal visszahívta tisztségéből, de ennek okaként sem bizalomvesztést, sem egyéb más feltárt problémát nem állapított meg – Péterffy ugyanis ezt taglalta korábbi posztjában. Szentgyörgyi szerint az ellene indított becsületsértő „kampány” mindössze a választópolgárok megvezetése, félrevezetése, ami hazugságokon alapul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!