Több beteget tudnak ellátni

2020.02.20. 17:14

Már használják is a most átadott röntgengépet a pécsi urológiai klinikán

A modern kor elvárásainak megfelelő digitális röntgenkészüléket adtak át a a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikáján.

T. V.

A műszer – amely már a közelmúltban használatba is állt – előnye, hogy még pontosabb, jobb minőségű felvételek készítésére alkalmas, ráadásul mindezt csökkentett sugárdózis alkalmazásával teszi, és rövidebb idő alatt elődeinél. De nem csak az eszközbeszerzés az újdonság a belvárosi klinikán, teljes körű felújításon esett át a vizsgálóhelyiség és a kezelőrészleg is.

Szántó Árpád, az Urológiai Klinika igazgatója a beruházás kapcsán elmondta, hogy a kórházi ellátáshoz kapcsolódó egyéb röntgen vizsgálatok elvégzésével, illetve a digitális technika alkalmazásával a távleletezés is elérhetővé válik, így a frissen operált beteg nincs kitéve a más intézetbe való szállítás viszontagságainak.

Az új gépnek köszönhetően nő a napi ellátott betegszám, vagyis csökken a röntgen-vizsgálatra való várakozási idő. A készülékkel évente mintegy 2500-3000 beteget tudnak majd megvizsgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!