fejlesztés

2020.02.08. 20:00

Még várni kell az új laktanyára

A két pécsi tűzoltólaktanya kialakításának végső határideje 2022, tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóosztályától. A két ingatlanra idén összevont közbeszerzési eljárást írtak ki.

Zsigmond József

A pécsi Engel János utcai tűzoltólaktanya fejlesztésével kapcsolatos korábbi közbeszerzési eljárás nem járt eredménnyel, mivel az ajánlatokban szereplő árak meghaladták a rendelkezésre álló anyagi fedezetet. Emiatt a beruházással kapcsolatban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett a minap.

Az eredeti ajánlati felhívás tavaly április 2-án jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, április 3-án pedig a Közbeszerzési Értesítőben. Az eredeti ajánlattételi határidő 2019. május 7-e volt, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ajánlattevőktől érkezett kiegészítő tájékoztató kérések miatt többször módosított. A kiegészítő kérések nagy száma miatt később a kiíró a közbeszerzési eljárás visszavonásáról döntött, amelyről az érdeklődő gazdasági szereplőket is tájékoztatta.

A kiegészítő kérések és azokra adott válaszok figyelembe vételével a katasztrófavédelem a műszaki tartalmat egységesítette, átdolgozta, majd ezt követően új, összevont közbeszerzési eljárást írt ki az Engel János utcai és a Tüzér utcai ingatlanokat érintően. Az ajánlattételi felhívás nemrégiben jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, valamint a Közbeszerzési Értesítőben. Az ajánlatok benyújtásának határideje 2020. március 3-a.

Az építkezések elkezdésének időpontjáról, valamint a két tűzoltólaktanya kialakításának költségeiről a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően tud pontos információval szolgálni. Hangsúlyozták, a katasztrófavédelem célja, hogy jelenlegi projektjeit mihamarabb, de legkésőbb 2022-ig lezárja.

Villányban megkezdődött az építkezés

Amint arról korábban már beszámoltunk, megkezdődött a közelmúltban az új tűzoltóőrs építése Villányban. Az őrs rendszerbe állítása várhatóan 2020 második félévében valósulhat meg.

Az új őrs hagyományos szerkezetű épület, 240 négyzetméter alapterületű, egy szerállásos, a helyi építési környezetbe illeszkedő lesz, amelyet többek között napkollektorokkal szerelnek fel, közölte a katasztrófavédelem. A leendő villányi őrs huszonhét település csaknem 15 ezer lakosának tűzvédelméről gondoskodik majd, amellyel jelentősen csökken a vonulási idő a Siklóstól távolabb eső területeken is. Villányban jelenleg a siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról érkező négyfős állomány teljesít szolgálatot egy tűzoltóautóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!