közélet

2020.02.26. 14:00

Politikai támadás indult a mislenyi iskola igazgatója ellen

Az eddig jobbára csendes kisvárosban az elmúlt években azt követően bolydult fel igazán a közélet, hogy a város díszpolgára, Feleki Attila 2018-ban lemondott a képviselőségéről. Ő azt mondta, hogy azért tette, mert még nem tapasztalt olyan rossz légkört, mint amit az akkori és az azóta újraválasztott polgármester, Bíró Károly teremtett meg.

B. M.

Fotó: Laufer László

Bíró Károly immár az új testülettel egy olyan határozatot fogadtatott el, amivel kapcsolatban törvényességi felügyeleti eljárást is indíthat a megyei kormányhivatal, s amiben Varga Évát, a Porta Pannonia képviselőjét támadták meg.

Bíró ezzel még nem zárta le az ügyet, az önkormányzati támogatással kiadott helyi lapban is megtámadta a képviselőasszonyt, mindenféle konkrétumok nélkül arra utalgatva, hogy mintha iskolaigazgatóként politikai célokra használta volna fel a diákokat, vagy pártpolitikus lenne.

Varga Éva azt mondta, mindez rágalmazás, gyalázat, amit vele szemben megenged magának a városvezető és egyszerűen karaktergyilkosságról van szó.

A helyi képviselő – aki tehát egyben a helyi iskola igazgatója is – egyébként egyszerűen csak azért szúrhatja a baloldallal szimpatizáló polgármester szemét, mert a testületi munkája során bizonyos kérdésekben nem értett vele egyet – több képviselővel egyetemben –, illetve az önkormányzat költségvetési helyzete kapcsán tisztán szeretett volna látni, és egy sajtótájékoztatón beszélt is korábban az aggályairól.

Aggályos

Pécsi Tankerületi Központ közölte, az intézményvezetői megbízásokról az emberi erőforrások minisztere dönt. Ennek megfelelően a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola vezetői kinevezéséről is. A Pécsi Tankerületi Központ, mint az intézmény fenntartója, fontosnak tartja, és támogatja, hogy a vezetői pályáztatási időszakban is a nevelő-oktató munka kiegyensúlyozott, nyugodt légkörben valósuljon meg az iskolában, és elutasítja a politikai nyomásgyakorlás minden formáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!