NAT

2020.03.08. 15:30

A gyerekeket nem lehet politikai célokra felhasználni

Mint megírtuk, a gyerekekkel is sztrájkoltatna a Soros György által támogatott Társaság a Szabadságjogokért pécsi jogásza, Zeller Judit a Nemzeti Alaptanterv (NAT) elleni fellépéshez, mondván, abszolút lehet azon gondolkodni, hogy a gyerekek, a kiskorúak teljes részvételével lehet ezt az egészet lejátszani.

B. M.

Forrás: Shutterstock

Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ vezetője azt mondta, hogy a tankerület az érvényes jogszabályok mentén látja el a feladatait és ezt várja el az általa fenntartott intézményekben dolgozóktól is. A nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az iskola, kollégium ellátja a tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható. Ez érvényes az intézményben dolgozókra és a tanulókra is.

– A tankerület visszautasítja, hogy gyerekeket aktuálpolitikai célokra használjanak fel, és elfogadhatatlannak tarja, hogy bevonják őket a munkabeszüntetésbe. A diákok az intézményen kívül szervezett minden programon szülői engedéllyel vehetnek részt a Pedagógiai Programban, Szervezeti Működési Szabályzatban vagy a Házirendben foglaltaknak megfelelően – mondta, hozzátéve, hogy a pedagógust munkakörével összefüggésben megilleti az a jog, hogy értékrendje szerint végezze nevelő, oktató munkáját anélkül, hogy annak elfogadására kényszerítené vagy késztetné a tanulót.

Megjegyezte azt is, hogy a Pécsi Tankerületi Központ fontosnak tartja, hogy az intézményekben a nevelő-oktató munka nyugodt és kiegyensúlyozott légkörben folytatódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!