Koronavírus Baranyában

2020.03.29. 20:00

A kémények is várnak – Felfüggesztették a társasházi sormunkákat

Felfüggesztették a társasházi sormunkák végzését a kéményseprők, a szakemberek és az ügyfelek egészsége érdekében – ezeket az ellen­őrzéseket majd egy későbbi időpontban végzik. Családi házak esetén is az előre megrendelt munkákat, ahol lehet, átütemezik. A halaszthatatlan vizsgálatokat a vészhelyzet ideje alatt is végrehajtják.

Wald Kata

kéményseprő illusztráció foto: Vémi Zoltán

Fotó: Vemi Zoltan

A kéménysepréssel kapcsolatban is életbe léptek szigorítások a járványügyi helyzetre tekintettel, az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében. – A március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkákat országszerte felfüggesztik és átütemezik, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor – tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A járvány miatt a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete szigorúbb szabályok alapján jár el, azaz az ügyfélszolgálatok előzetes jelzést követően fogadnak ügyfeleket, a kéményseprőket érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítését pedig ahol lehet, átütemezik. A tájékoztatás szerint az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a tevékenységet azokra az esetekre korlátozzák, ahol a ellenőrzési időpont megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy halaszthatatlan fontosságú probléma merül fel.

A március 17. utánra kiadott társasházi sormunka-értesítők tárgytalanok, ezeket később, új időpontban végzik majd el.

– Nincs változás a műszaki vizsgálatokat vagy üzemzavar-elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatok kiadásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik a tájékoztató szerint.

 

A katasztrófavédők is védekeznek a vírus terjedése ellen

Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, de kérik, hogy mindenki inkább válassza a 1818 9-1-es telefonos, a weboldalon regisztráció nélkül működő online, vagy más írásbeli (BM OKF GEK, 1903 Budapest, Pf. 314.; [email protected]) csatornákat. A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak, ezért a szakemberek kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg és kesztyű viselésével –, sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!