Koronavírus Baranyában

2020.04.08. 17:21

A pénteki tűzgyújtást is betiltják Kozármislenyben

Folyamatosan zajlik a fertőtlenítés Kozármislenyben a városgondnokság munkatársainak a bevonásával. Időjárástól függően fertőtlenítik a fontosabb létesítmények előtti tereket, buszmegállókat. Később szeretnék ezt kiterjeszteni, hogy egész utcákat fertőtlenítsenek.

Zs. J.

Fotó: © Unger Tamás

Az intézmények dolgozói pedig, elsősorban az óvónők, bölcsődei dolgozók elkezdték a többször használatos szájmaszkok varrását, ebbe jelentősen besegítenek a helyi varrónők is. A múlt héten 1700 szájmaszk készült, a héten pedig steril orvosi szájmaszkok érkeznek, tízezer darab, mondta lapunknak Biró Károly polgármester. A kozármislenyiek lakcímkártya felmutatásával juthatnak hozzá ingyen ezekhez. Kidolgozás alatt áll, hogy a védőeszköz kiosztása miként zajlik majd, postán keresztül, vagy átvételi pontokat jelölnek ki a városban.

Teljes tűzgyújtási tilalmat is elrendelt a városvezető. A központi jogszabályok tiltották a tűzgyújtást, de a helyi rendelet ettől eltérhetett. Kozármislenyben eddig a pénteki nap volt kijelölve erre a célra, de április 10-től megszűnik ez a lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!