bólyi ügyek

2020.04.08. 12:30

A tojásszökőkút-díszítés, a fotókiállítás és az Emmausz is elmarad

Idén is megrendezi a Népviselet Napját az Erzsébet Vigadó és a Bólyi Német Önkormányzat, a kialakult helyzet miatt azonban a szokásostól eltérő módon.

W.K.

„Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben...” címmel fotó- és videópályázatot hirdettek: a nevezőknek nincs más dolguk, mint kiválasztani egy bármilyen nemzetiségű népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt (pl.: szoknya, mellény, blúz, ing, kötény, kendő, kalap, pacsker stb.), és azt a hétköznapi ruhájukkal összekombinálva felhúzni. Az erről készült fotót, videót vagy mindkettőt az [email protected] címre várják a szervezők április 20-ig – a beérkezett műveket április 24-én egyszerre teszik fel a Vigadó internetes közösségi oldalára, ahol közönségszavazat – azaz a lájkok száma – dönt a kategóriánkénti első három helyezettről, akik díjazásban részesülnek.

A szervezők kérik, hogy akik videót készítenek, a népviseletet egészítsék ki az adott nemzetiséghez kapcsolódó népdallal, verssel, mesével, hangszeres előadással, tánccal stb. A Bólyi Német Önkormányzat felajánlott egy különdíjat is, a legjobban sikerült német nemzetiségű felvételért – az elismerések átadására az első nyilvános bólyi nagyrendezvényen kerül majd sor.

Az Erzsébet Vigadó arról is értesítette a városban élőket, hogy az idei évben elmarad a hagyományos tojásszökőkút-díszítés, a fotókiállítás és minden húsvéti rendezvény, így az Emmausz is. Ugyanakkor, akinek van kedves, vidám, esetleg különleges emmauszi emléke, a vigadó internetes közösségi oldalán lehetőség nyílik annak megosztására.

Kvíz indul

A „Maradj otthon!” mozgalom keretében az Erzsébet Vigadó mától kezdve áprilisban minden csütörtökön 10 órakor jelentkezik az intézmény honlapján, és közösségi oldalán egy 10+1 kérdésből álló kvízzel, ezzel igyekezve kellemesebbé tenni a bólyiak számára az otthon eltöltött időt. A kvíz kitöltése a következő szerdán 17 óráig lehetséges. A végén a legtöbb pontot elérők között 3 darab 5000 forint értékű vásárlási utalványt és több különleges ajándékot sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!