Koronavírus Baranyában

2020.04.04. 17:21

Nem fogadnak több hajléktalant a pécsi Támasz Alapítvány nappali centrumában

Egy olvasó kereste meg a Pécsi Újság.hu-t azzal az észrevétellel, hogy a Támasz Alapítvány nappali centruma zárva tart, s a hajléktalanokat nem engedik be.

Pauska Petra (Forrás: Pécsi Újság.hu)

A portál az intézménytől azt a választ kapta, hogy az épületben tartózkodó ellátottak védelme érdekében jelenleg mást valóban nem engednek be a központba.

A bent tartózkodó ellátottak kizárólag munkavégzés céljából hagyhatják el az intézményt, az újabbakat nagyobb probléma esetén az épület előtt látják el a dolgozók.

A szállásokon az ellátottak számára a napi háromszori étkezést biztosítják, s segítséget nyújtanak a bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban, valamint biztosítják mindenki számára a ruhamosást is. A dolgozók is megfelelő védelmet kapnak a fertőzéssel szemben, önkéntesek, hozzátartozók, ismerősök folyamatosan készítenek textilmaszkokat.

Emellett minden intézményben kialakítottak külön helyiséget arra a célra, hogy a lázas beteget el tudják különíteni a többiektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!