Koronavírus Baranyában

2020.04.10. 12:56

Siklóson újabb koronavírusos betegről adtak hírt

Riegl Gábor, Siklós polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy újabb siklósi lakosnál mutatták ki hivatalosan és megerősítetten a koronavírust.

Gyógyszereket visz egy ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított izolációs teremhez az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A polgármester röviden csak annyit közölt a betegről, hogy betartva az előírásokat karanténban van. Egyúttal felhívta mindenki figyelmét, hogy vegye komolyan az intézkedéseket, hiszen a csoportos megbetegedések szakaszában Siklóson is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus!

Szigorítottak Siklóson is

  • Péntek 14 órától lezárják közparkok többségét, a várkertet, a Posta parkot, szökőkútjaink környezetét, és a fenntartóval egyetértésben a máriagyűdi kegytemplom területét is.
  • Lezárták, körbekordonozták a játszótereket, a fitneszparkokat és a KRESZ-parkot, így azokra is tilos a belépés.
  • A rendőrség, a közterület-felügyelettel és a polgárőrséggel együtt gondoskodni fog az ellenőrzésről, fokozott figyelemmel kíséri, szükség esetén intézkedésekkel is sarkalja a korlátozások betartását.
  • A már most is szigorú szabályok mellett üzemelő piacot szűkített idősávban látogathatják holnaptól az idősebb siklósi polgárok. A 65 év felettiek kizárólag 9-10 óra között vehetik igénybe a szolgáltatást. Ezt a polgármesteri rendelkezést a húsvéti időszakot követően is fenn fogják tartani.
  • Emellett a polgármester ezeket kérte:

    ❗️A koronavírus-járvány az idősekre a legveszélyesebb, kérjük maradjanak otthon, a bevásárlásnál hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségével éljenek!

    ❗️Az ünnep és a jó idő ellenére nyomatékosan kérek mindenkit, hogy csak a lehető legkevesebb időt töltse az otthonától távol! A fő szabály az, hogy a lakhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni, mint például a munkavégzés, élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás és az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele.

    ❗️Kérjük a siklósiakat, hogy ne sétáljanak csoportosan. A személyes találkozókat próbálják meg ebben az is időszakban kerülni!

    ❗️Ha mégis, halaszthatatlan okból muszáj elhagyniuk az otthonukat, viseljenek maszkot, és tartsanak megfelelő, minimum másfél méteres távolságot egymástól, hogy ezzel is csökkentsék a megfertőződés kockázatát!

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!