zűrzavar

2020.05.13. 18:18

Felfestették, eltüntették, újrafestették a jeleket

A választások után nem sokkal az új, balliberális polgármester, Péterffy Attila személyesen is megtekintette a Kürt utcában az akkor még folyamatban lévő, az előző városvezetés idején elindított felújítási munkákat.

Bóka Máté

A mostanra már a várost hét hónapja vezető polgármester a látogatása után a Facebookon közölte, hogy már akkor – tehát tavaly októberben – elkezdik kidolgozni a pécsi útfelújítások alapjául szolgáló új szabályozást, amelynek az a célja, hogy „a közmű- és útjavítási munkálatok Pécsett a jövőben úgy folyjanak, hogy a minőség, a szakszerűség és a határidők számon kérhetők legyenek”.

Ilyen előzmények után olvasóink viszont arról számoltak be, hogy az érintett utcában, valamint a szomszédos Honvéd utcában azt követően néhány nappal, hogy felfestették az új aszfaltra a burkolatjeleket, azoknak a kétharmadát eltüntették, átfestették, majd újabb vonalakat festettek.

Az utcában egyébként fontos közmű-rekonstrukció folyt tavaly, és mint minden építkezésnél akadtak előre nem látható problémák a beruházás folyamán, ám végül teljesen új aszfaltot terítettek le, az utcát pedig a pécsiek birtokba is vehették.

Kerestük az új pécsi városvezetést is, hogy milyen szakmai protokoll alapján végzik a munkát. Miután első levelünkben először név szerint nem jelöltük meg a szóban forgó utcákat, ezért lapunktól kértek segítséget, hogy hol is zajlottak a városban ezek a munkák pontosan. Készséggel segítettünk ebben – holott rendszeresen nem reagálnak a megkereséseinkre -, de miután megtudták a helyszínt, a kérdéseinkre már nem érkezett válasz.

Heteket vártak

A Kürt utcát már hetek óta használták az autósok, mire végre sikerült felfesteni az első útburkolati jeleket. Egyébként a Kürt utcából és a Honvéd utcából a Szigeti útra kihajtani még most sem a legegyszerűbb, dacára a járványveszélyben lecsökkent autósforgalomnak. Amint a Pécsi Tudományegyetem orvosi karán megkezdődik az oktatás, fokozottan kell itt ismét figyelniük az autósoknak a gyalogosokra és a biciklisekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!