növekvő probléma

2020.05.13. 17:30

Még nő a gumihegy, a képviselő is tehetetlen

„Van a városnak olyan része, ahol boldogok lennének az ott élők, ha legalább azt el lehetne érni, hogy térdig érő fű nőjön a gumihegyek helyett – ezt írta egy felháborodott pécsi polgár azt követően, hogy az egyik fideszes képviselő az új városvezetés idején a meglehetősen döcögősen haladó, néhol foltokban elvégzett fűnyírásról posztolt a közösségi oldalán.

B. M.

A meglehetősen bosszús pécsi polgár az Ércbányász utcában él, ahol már jó ideje zavarja az ott lakókat a felhalmozott gumihegy. Elmondása szerint az októberi választási kampányban a balliberális képviselő, „Ágoston Andrea végig is járta az utcában lakókat, és megígérte, hogy ez meg fog szűnni. Ehhez képest a gumihegy csak növekszik”.

Egyébként az Ércbányász utcai használt gumik felhalmozásának ugyanaz a felelőse, mint a 6-os út mentén, Cserkút közelében lévő hatalmas gumihegyeknek, amelyek szintén borzolják a kedélyeket.

Ágoston Andrea önkormányzati képviselő azt mondta, hogy nemcsak esztétikai probléma van a gumihegyekkel, hanem közegészségügyi is a különböző rágcsálók miatt. Azt is közölte, hogy ezek a lerakatok a szúnyogok szaporodásának is kedveznek, így ebből a szempontból is gondot okoznak. Ellenben azt is közölte a most már a városvezetést erősítő baloldali koalíció tagja, hogy egyelőre tehetetlen az ügyben, mert egy bérelt területről van szó, és a hatóságok sem tudnak fellépni érdemben a megoldás érdekében. Mindenesetre még nem adta fel, megy tovább és a környezetvédelmi hatósághoz fordul.

Érdekesség, hogy az újabb szereplője a történetnek egy olyan cég lehet – ahova a gumikat hordhatják –, amelynek telephelyén nemrég mecseki kirándulók találtak a laikusok számára ismeretlen veszélyességű anyagok tárolására alkalmas edényeket. Miután az esetről lapunk hasábjain is beszámoltunk néhány héttel ezelőtt, a Baranya Megyei Kormányhivatal tudomására jutott a dolog, amely így vizsgálatot indított ez utóbbi ügyben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!