Koronavírus Baranyában

2020.05.07. 14:55

Telefonon keresztül nyújtanak lelki támaszt

Kétszer olyan hosszú időtartamban, reggel nyolc és éjjel egy óra között hívható a Református Telefonos Lelkigondozói Szolgálat – hívja fel a figyelmet a Magyarországi Református Egyház. A segítő szakemberek a 06 80 296 844-es ingyenes zöldszámon várják mindazok hívását, akik úgy érzik, szükségük van a segítő beszélgetésre.

Mint ismeretes, Magyarország a nyilvántartott öngyilkossági statisztikákat tekintve a hetvenes-nyolcvanas években nemzetközi viszonylatban a világelsők között szerepelt. A kihívásra válaszul néhány református lelkész elhatározta, hogy telefonvonalat szerez, amelyen hitbeli, lelkiismereti, emberi, családi problémákról lehet beszélgetni szakmailag is felkészült, hívő emberekkel.

Miután a koronavírus-járvány az egyértelmű, fizikai hatásokon túl nagyon komoly lelki súlyokat is helyez rengeteg emberre, a Református Telefonos Lelkigondozói Szolgálat hosszabb időtartamban biztosítja az elérhetőséget, így akár kétszer annyi telefonálónak is segíthetnek egy-egy nap megtalálni a kiutat a sokszor kilátástalannak tűnő helyzetekből.

– A több mint harminc éve működő szolgálat 25-30 önkéntes szakemberből áll – a Magyarországi Református Egyház tájékoztatója szerint. A szolgálat működését a Magyarországi Református Egyház a Református Missziói Központon keresztül biztosítja.

Mint ismeretes, a Pécsi Egyházmegye is, a kialakult járványügyi helyzetben lélek­erősítő telefonos beszélgetések lehetőségét kínálja fel azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségeikben ilyen formában szeretnének segítséget találni. A Pécsi Egyházmegye központi telefonszámát tárcsázva (06 72/513-030) lehetőség nyílik atyákkal és civil szakemberekkel beszélgetni minden nap 9 és 12, valamint 15 és 19 óra között mindazoknak, akik szükségét érzik, hogy megosszák problémáikat, vagy lelki segítséget, támogatást kérjenek. A tájékoztatás szerint a segítő atyákat és a szakembereket a meg­adott telefonszám hívását követően a Pécsi Egyházmegye munkatársának segítségével lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!