figyelem!

2020.07.01. 17:00

Csütörtöktől fizetni kell a parkolásért

Még április közepén, a vészhelyzet kihirdetése után döntött arról a kormány, hogy ingyenessé teszi a parkolást Magyarország területén.

A döntésük hátterében többek között az is állt, hogy az emberek ne a tömegközlekedési járműveken zsúfolódjanak össze, és emiatt megfertőződjenek – viszont a parkolás ne terhelje meg a családok pénztárcáját. Az ingyenes parkolás hatására Pécsen megteltek a parkolók, több autós is sokáig körözött a belvárosban, hogy helyet találjon magának.

A vészhelyzet elmúltával a kormány közölte, hogy július elsejével megszünteti az ingyenes parkolást az országban. A pécsi Biokom Nonprofit Kft. egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a július másodikától, azaz csütörtöktől Pécsen is megszűnik a díjmentes várakozás a város parkoló övezeteiben. Így már csak ma parkolhatnak ingyen az autósok a megyeszékhelyen – csütörtöktől parkolójegyet kell vásárolniuk az automatákból, ha nem szeretnénk büntetést kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!