Koronavírus Baranyában

2020.10.12. 12:30

Az immunrendszer erősítése is fontos

Olvasóink keresték meg szerkesztőségünket, ha valaki igazoltan koronavírusos, de kórházi ellátásra nem szorul és otthon lábadozik enyhe tünetekkel, milyen gyógyszereket, étrend-kiegészítőket célszerű szednie.

Zs. J.

A Dunántúli Napló megkeresésére, az Operatív Törzs közölte, ha kiderült valakiről hogy pozitív, de enyhe vagy nem mutatott tünetek produkál, az mindenképpen maradjon otthon. Ugyanis ő még nem tudhatja, hogy a lappangási időszakban milyen tüneteket produkál majd, emiatt meg kell tennie mindent annak érdekében, hogy ne fertőzze tovább az embereket.

– Javaslom, hogy ilyenkor ne erőltessük meg magunkat. Tüneti kezeléssel, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót szedhetünk, de minden esetben egyeztessünk a háziorvossal – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos. – Ha egyáltalán nincsenek tünetek, akkor az immunrendszer erősítése érdekében javasolt a C-vitamin, D-vitamin szedése, és a fokozott folyadékbevitel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!