Szemle

2020.11.27. 12:17

Beruházásokkal is készülnek a csataévfordulóra

 A mohácsi csata 500. évfordulójára készülve Hargitai János, a mohácsi választókerület országgyűlési képviselője kalauzolta végig Pávkovics Gábor polgármester társaságában a megyei tisztségviselőket, szakembereket és a Miniszterelnökségről érkezett munkatársakat szerdán Mohácstól Nagyharsányig.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: hajozas.hu

Bemutatták a vendégeknek a tervezett fejlesztéseket is. 2026, a mohácsi csata 500. évfordulója kiemelt nemzetpolitikai esemény lehet, erről már februárban egyeztetett Hargitai János kereszténydemokrata képviselő Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Az évfordulóra tervezett beruházások előkészítése már javában zajlik, ennek részeként szerdán a mohácsi városházán tartottak munkamegbeszélést az érintettek, majd bejárták a helyszíneket Mohácstól Nagyharsányig.

A Miniszterelnökségről érkezett vendégek, a megyei tisztségviselők, neves szakemberek megtekinthették a projekt fontos állomásait és bemutatták nekik, milyen elképzeléseket szeretnének megvalósítani az emlékévig terjedő időszakban.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója mutatta be az emlékhely múltját és jelenét, majd dr. Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója beszélt a múzeumról és a tudományos eredményekről. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is tárgyalt a tervek megvalósításról Mohácson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!