Beszerzés

2020.12.10. 08:44

A diákok új eszközöket kaptak a robotikához

„Építs! Programozz!” címmel robotika szakkör indult a Kanizsai Dorottya Általános Iskolában még az év elején a Nemzeti Tehetségprogram keretében nyert pályázatnak köszönhetően.

Zs. K.

A pályázat segítségével az iskolának lehetősége nyílt újabb robotika eszközök beszerzése, emellett a tanulók heti két­órás szakkörökön keresztül megismerkedtek a különböző robotok megépítésével, programozásával.

A tantermen kívüli oktatás miatt még tavasszal a foglalkozások egy időre abbamaradtak, de az új tanév indulásakor ismét munkába lendültek a robotika szakkörös diákok, az immár 6. és 7. osztályos tanulók.

A pályázati támogatásból ősszel újabb, az iskolában addig még nem használt programozható eszközcsomagot is beszereztek. A foglalkozások e pályázati keretben november végéig tartottak, de az érdeklődő tanulók számára a robotika szakkörök – iskolai keretek között – a tervek szerint tovább folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!