hitélet

2020.12.13. 17:43

A roráté miséket idén élőben közvetítik a székesegyházból

A Pécsi Advent programsorozata is – ebben az esztendőben 18. alkalommal – évről évre ahhoz próbál segítséget nyújtani, hogy a karácsony ünnepére való készülettel, békével a szívünkben lehessünk együtt szeretteinkkel – áll a Pécsi Egyházmegye közleményében.

MW

a20200618_bemutattk a sajtnak a feljts vghze kzeled szkesegyhz llapott a hzigazda Puppi Natas a tatarozs vezetje volt_Pcs_LL_DN

Fotó: Laufer László

Mint írják, idén a járványhelyzet következtében számtalan alkalommal vált szükségessé, hogy a korábban jól működő gyakorlatot felülbírálva változtassanak terveiken.

A körülmények kompromisszumos döntés meghozatalára kényszerítik az egyházat is. Az idei adventi időszakban a kulturális programokat nem tudják megvalósítani, de az elmúlt évek zenei csemegeiből nyújtanak ízelítőt december 8-tól december 20-áig minden este fél 8-tól a Pécsi Egyházmegye Facebook-oldalán.

Az ünnepre való lelki felkészülés keretében idén is megtartják a tematikus roráté szentmiséket, november 30. és december 23. között, vasárnap kivételével reggel 6 órától a Pécsi Székesegyházban. A pandémiára való tekintettel idén a miséket a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!