jó példát mutatnak

2020.12.16. 14:00

Három pécsi családbarát foglalkoztatót díjaztak

Lezárult a Pécsi Család- és KarrierPONT hároméves rendezvénysorozata, melynek fő célja a pécsi nők foglalkoztatási helyzetének javítása, a munka és magánélet közti egyensúly fenntartásának segítése, az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése volt. Az online megrendezett záróeseményen díjazták a kiemelkedő munkáltatókat.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Pécsi Család- és KarrierPONT az elmúlt években egy 9 workshopból álló rendezvénysorozat során ismertette meg a családbarát foglalkoztatási formákat a munkáltatókkal és a munkavállalókkal. A több mint 200 érdeklődőnek szakértők mutatták be az atipikus és családbarát foglalkoztatási formák előnyeit, illetve azokat a munkajogi tudnivalókat, melyekkel munkáltatóként vagy még inkább alkalmazottként tisztában kell lennünk.

A hétfői online zárórendezvényen Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere arról beszélt, hogy 2019 novemberéig maga is aktív szerepet vállalt a projekt megvalósításában. Elmondta: kisgyermekes édesanyaként ő is tapasztalta, hogy milyen előnyöket tud adni egy atipikus foglalkoztatatási forma.

Gellén Nóra, a Pécsi Család és KarrierPONT vezetője ismertette az eddig nyújtott szolgáltatásokat és átadta a „Családbarát foglalkoztatás iránt elkötelezett munkáltató” díjakat annak a három pécsi cégnek, akik kiemelkedően teljesítenek ezen a területen.

A 2021. február végéig tartó projekt továbbra is ingyenes munkajogi tanácsadással támogatja a pécsi munkáltatókat és munkavállalókat.

Sokat tesznek a dolgozóikért

A családbarát foglalkoztatás iránt elkötelezett munkáltató díjat a pécsi Webstar Csoport Kft., az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, valamint a Deutsche Telekom IT Solutions kapta. Vezetőik bemutatták, mit jelent mindez a gyakorlatban, s bár egyik szervezetnek sem volt korábban ismeretlen terület az atipikus foglalkoztatás, a járvány újabb családbarát intézkedésekre ösztönözte őket. A családsegítő központ nyáron a kollégák gyermekeinek külön táborokat szervezett, ezzel is segítve őket a gyerekfelügyeletben. A járvány második hullámára is készültek, ha megint bezárásra kerültek volna az iskolák, felkészülten fogadták volna a helyzetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!