Földrengések

2020.12.31. 14:07

Te is segíthetsz a horvátországi bajbajutottakon!

Akármennyire is volt veszteséges ez az év, mikor igazán nagy a baj sokan vannak akik segítő kezet nyújtanak azoknak, akiknek most igazán nagy szüksége van rá. Erre példa ez a Dél- Dunántúli összefogás is, ami a földrengés áldozatain szeretne segíteni.

BZS

Croatian soldiers and people clean rubble next to damaged buildings in Petrinja, some 50kms from Zagreb, after the town was hit by an earthquake of the magnitude of 6,4 on December 29, 2020. - The tremor, one of the strongest to rock Croatia in recent years, collapsed rooftops in Petrinja, home to some 20,000 people, and left the streets strewn with bricks and other debris. Rescue workers and the army were deployed to search for trapped residents, as a girl was reported dead. (Photo by Damir SENCAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Damir Sencar

Sziget Autósiskola a napokban a Facebookon tette közzé felhívását, amiben egy barcsi horvát úriember kezdeményezéséhez csatlakozik.

 

Sokan tudjátok, hogy nagy a baj Horvátországban. Gyűjtést szervezünk amit lejuttatunk a rászorulóknak.

Holnap, pénteken...

Közzétette: Sziget Autósiskola2020. december 30., szerda

Rácz István, az autósiskola vezetője elmondta, találkozott a fiatalemberrel, aki személyesen viszi ki az országba az adományokat, heti többször.

Személyes találkozásukkor is épp egy nagy rakomány helyi adománnyal indult útnak. Az ottani önkormányzat igazolást állított ki a fuvarozók részére, hogy megkönnyítse a határátlépést.

Eddig a közösségi médiában sok megosztást kapott a felhívás, ám a pécsiek kevésbé voltak adakozó kedvűek. Szigetvár térségében viszont annál inkább; önkormányzatok, vállalatok, és magánszemélyek állat a kezdeményezés mellé.

A holnapi napon délután indul útnak az újabb adag szállítmány. A felajánlásokat pedig Pécsett és Szigetváron is 11 és 12 óra között várják az autósiskola rutinpályáján. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket, zseblámpákat, kisebb javításhoz szükséges eszközöket várnak.

Eközben a Pécsi Tudományegyetem is arra kéri polgárait, hogy segítsék akár pénzbeli adománnyal a károsultakat

Az egyetem partnere a Magyar Vöröskereszt, a Horvát Vöröskereszt segélyakciója pedig banki

átutalással a Magyar Vöröskereszt segítségével is támogatható:

Belföldi átutalás esetén:

Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009

Közlemény: Horvátországi földrengés 2020

Külföldről történő átutalásnál:

IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

Swift kód: OKHBHUHB

Bank neve: K&H Bank Zrt.

Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

Közlemény: Horvátországi földrengés 2020

A Pécsi Tudományegyetem felvette a kapcsolatot partneregyetemével, a Zágrábi Egyetemmel, amelynek zágrábi épületei, de kiemelten a petrinjai Tanítóképző Kara is érintett a katasztrófa során és felajánlották a segítségüket, akár szakértői vagy eszközbeni támogatással részt vesznek a földrengés okozta károk felmérésben és elhárításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!