páratlan

2020.12.19. 18:31

Több tízmilliós adománnyal érkezett a pécsi vállalkozó

Kínai Csaba (He Zhi Qiang) kínai vállalkozó számos pécsi művészeti egyesületet támogat anyagilag évek óta, most a vírus ideje alatt saját gyártású szájmaszkokat ajánlott fel a megyei kormányhivatalnak és a pécsi önkormányzatnak.

Zsigmond József

Százharmincezer szájmaszkot adományozott 52 millió forint értékben Kínai Csaba (He Zhi Qiang) a Baranya Megyei Kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a pécsi önkormányzat és más szervezetek részére. A kínai vállalkozó 26 éve él Pécsen családjával, aki munkásságáért, segítőkészségért 2015-ben Pécs város Városháza Emlékérmét vehette át.

– Ez a város befogadó és varázslatos hely. Köszönöm, hogy engem és a családomat befogadtak. Az évek alatt sok-sok szeretet kaptam, ezt szeretném meghálálni a városnak, hogy minél kevesebb beteg legyen ebben a vírusos helyzetben – mondta Kínai Csaba.

A maszkok átadásán jelen volt Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy a Pécsett élő üzletember társaival közösen egy kínai gyártósort hoztak be Magyarországra, és egy minigyárat építettek, ahol a nyár végén a maszkok gyártását elkezdték. A különleges minőségi maszkokból a pécsi székhelyű cég olyan mennyiséget tudott felhalmozni az őszi időszakra, hogy gyakorlatilag magyarországi és az európai exportra is nagy mennyiségben szállíthat a közeljövőben.

Január elején újra kezdik a szűrést

– Magyarországon soha nem volt olyan szűrési program, amit a Magyar Kormány megbízásából a védelmi bizottságok megyei szinten bonyolítottak le. Oktatási, egészségügyi, szociális intézmények dolgozói szűrése zajlott három héten keresztül – közölte Horváth Zoltán kormánymegbízott. A majd 500 ezer szűrésből a pozitív esetek száma az első héten 2,4 % volt, a második hétre 1,9 %-ra csökkent, míg a harmadik héten ettől is jelentősebb csökkenés volt tapasztalható. A tesztelés azt mutatja, közölte a kormánymegbízott, hogy alacsony a dolgozói átfertőzés. A program tovább folytatódik, 2021. január 2-án és 3-án az oktatási nevelésben dolgozók önkéntes szűrése zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!