bóly

2021.02.28. 07:00

Épülnek a szállások, lakhatást is biztosítanak dolgozóiknak a cégek

Gőzerővel zajlik a hajdani tej­üzem területén a helyi cégek dolgozóinak lakhatást biztosító, korszerű, új szálláshelyek építése – részleges átadást tervez az önkormányzat a nyáron, őszre várhatóan az építkezés egészével végeznek.

Wald Kata

Június végére várhatóan elkészül a helyi cégek összesen mintegy nyolcvan dolgozójának lakhatást biztosító szálláshely a hajdani tejüzem helyén, a Hunyadi utcában – a négy épülettömbből három átadását tervezi a nyárra az önkormányzat. A fejlesztésre – amelynek eredményeként 24 lakrészt alakítanak ki, a mai kor igényeinek megfelelően berendezve, korszerű életteret biztosítva a lakóknak – mintegy 306 millió forint pályázati támogatást nyertek, amelyhez a város 25 százalék önrésszel járul hozzá.

– Két tömbben jelenleg a burkolás, a festés és a külső hőszigetelés zajlik, a harmadikban a tetőfedés van épp soron – számolt be a beruházás aktuális állásáról Hárs József, Bóly polgármestere.

A negyedik épület eredeti tervein módosítottak, a szomszédos ingatlan megvásárlásával ugyanis lehetővé vált, hogy ezt, a többek közt beteg-, illetve akadálymentes szobának, mosó- és klubhelyiségnek is helyet adó részt az utcafrontig kihozzák. Az új tervek elkészültek, az építkezés – jóllehet a beruházás befejezésének határideje ez év vége – a terv szerint novemberre véget ér.

A szálláshely lakrészeit cégek veszik majd bérbe az önkormányzattól, a munkáltatók döntik el, kik lesznek a beköltözők.

Még vonzóbbá válnak a munkáltatók

A Bólyi Ipari Park fejlődése folyamatos: az egyik üzemcsarnok bővítését nemrég fejezte be az önkormányzat, eleget téve a bérlő igényeinek – a vállalkozás így 30 fősre bővült. Egy autóalkatrészeket gyártó cég is folyamatosan vesz fel munkaerőt, mára sikerült a járvány kezdete előtti létszámot elérnie. A szálláshelyépítés eredményeként – amelyre jelentős igény mutatkozott a cégek részéről – az ipari parkban, illetve a városban működő vállalkozások még vonzóbbá válhatnak, hiszen szakembereiknek megfelelő lakhatást is tudnak biztosítani. A beköltözők közt lesznek olyanok a város reményei szerint, akik idővel letelepednek Bólyban, házat, lakást építve, vásárolva maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!