döntés

2021.02.13. 17:30

Háborognak a kovácstelepiek az Ürögi fasor lezárásán

B. M.

A baloldali önkormányzat úgy tett ki egy zsákutcatáblát a kovácstelepi Ürögi fasorhoz, hogy a korábbi aláírásgyűjtéseken a lakók szinte fele nem támogatta a lezárás ötletét, ők inkább az út felújítását támogatták volna. Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő már korábban is foglalkozott a helyiek gondjaival, a témával, és mint mondta, alapvetően az a probléma, hogy Kertváros felől sokan ezt az útvonalat használták, megnövekedett itt a forgalom. – A problémára válaszul a baloldali önkormányzat minden szabályosságot nélkülöző helyi népszavazásszerűséget végzett, amelyen nem volt szavazatszámláló bizottság, nem voltak megfelelően lepecsételve a lapok, háztartásonként csak egy voksot fogadtak el. Ennek következtében lett az a döntés, hogy lezárják az utat – mondta Barkóczi Csaba, aki szerint viszont lenne valódi megoldás, méghozzá egy olyan sorompó elhelyezése, amelyet mágneskártyával lehetne működtetni.

Ezzel pedig csak az ott lakók, a kovácstelepiek számára lenne biztosított az átjárás, másoknak nem. A beruházáshoz szükséges forrást pedig a baloldaliak által foglalkoztatott ügyvédi díjakból és a megemelt cégvezetői fizetésekből tudná fedezni az önkormányzat – vélekedett. A „népszavazás” után egyébként tavaly novemberben és decemberben hetekig le volt zárva az út, akkor a Tettye Forrásház dolgozott ott. A cég a munkák elhúzódását azzal magyarázta, hogy egy ottani, több évtizeddel ezelőtt fektetett hálózatszakasz csomóponti munkálatainak megkezdése után vált láthatóvá, hogy az akna a várakozásoknál rosszabb műszaki állapotban van. A csatlakozó vezetékeknél is azt tapasztalták, hogy a csövek falán lévő lerakodás olyan mértékben leszűkítette azok átmérőjét, hogy szükségessé vált a vezetékek tervezetten felüli tisztítása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!