Harkány

2021.02.23. 10:30

Még nem dőlt el, hogy mi lesz az épület sorsa

Zs. K.

A városba látogatókban gyakran felmerül a kérdés, hogy mi lesz a sorsa az egykori Napsugár Szállónak, amely már hosszú évek óta elhagyatottan áll a fürdővel szemben. A szállodát a 60-as évek végén építették, több mint három évtizeden át működött, mígnem a kétezres évek elején bezárt. Nem véletlen, hogy sokakban ébreszt szép emlékeket, hiszen számos környékbeli vendéglátós kezdte ott a pályafutását.

Az ingatlant a privatizáció idején egy befektetői társaság vásárolta meg, és azóta is magánkézben van. Dr. Markovics Boglárka, Harkány jegyzője lapunknak elmondta, nincs információjuk azzal kapcsolatban, hogy mi a szándéka a tulajdonosnak az ingatlannal, és elmondható, hogy a tulajdonos együttműködő az önkormányzattal, tehát minden aktuális kötelezettségének eleget tesz. S bár sokan szorgalmaznák, hogy valamilyen módon hasznosítsák a szép múltú szállodát, vagy annak területét, a beton elemekig lebontott épület sorsára a városvezetésnek nincs hivatalos ráhatása.

A Kossuth utcán lévő, „torzóként” elhíresült épület – amely szintén sok éve rontja a városképet – tekintetében azonban van előrelépés. Lezárultak a jogi viták, az ingatlan az önkormányzat tulajdona, és már több befektető érdeklődését felkeltette, így hamarosan licitre bocsátja az önkormányzat. Zs. K.

Sokakban ébreszt szép emlékeket az egykori Napsugár szálloda épülete

Címkék#napsugár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!