Gyurcsánytangó Pécsen

2021.02.10. 21:00

Megy a huzavona a pécsi balliberális koalícióban

Nagy a hallgatás.

Bóka Máté

A baranyai megyeszékhelyen a baloldali városvezető koalíció belső ellenzéke, DK-s és momentumos képviselők, valamint a választáson a polgármestert indító Mindenki Pécsért Egyesület elnöke lassan három hete adott 12 pontos ultimátumot Péterffy Attila polgármesternek, amellyel kapcsolatban azonban eddig konkrétumok nélküli közleményeket közöltek csupán.

A követelések között azonban volt olyan is, amelynek határideje már több mint egy hete lejárt, de a polgármester által a veszélyhelyzetben kinevezett Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester visszahívása is – amennyiben erre lett volna akarat – már megtörténhetett volna.

Mindenesetre a koalíció frakciói újabb tárgyalást tartottak kedden, kérdés persze, hogy azon eldőlt-e bármi is a belső vitákból, folyamatossá váló huzavonákból az elmúlt hetek történéseit látva.

Lapunk hétfőn több, az egyébként harcos és számos sérelmet felsorakoztató ultimátumot aláíró képviselőt is keresett, hogy megtudjuk: mit várnak az újabb megbeszéléstől. Mindössze a DK-s Síposné Bikali Évát értük utol, de ő is csak azt mondta, hogy csak azért vette fel a mobilt, mert nem ismerte a telefonszámunkat, egyébként pedig megállapodtak abban, hogy a tárgyaláson részt vevő felek közösen kommunikálnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!