Nem hagyják annyiban

2021.02.25. 09:45

Nagyon bántja a szemüket a szemét

A bicsérdieknek mindig is fontos volt környezetük védelme, így az országos TeSzedd! szemétgyűjtési kampányhoz időről időre csatlakoznak.

T. V.

Szakoly, 2013. március 8. Közmunkások szedik az illegális hulladéklerakókban összegyûlt szemetet Szakolyban, az Akácfa utcában 2013. március 7-én. A háromezer lakosú nyírségi település különbözõ pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelybõl 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítõ támogatásra jogosult munkanélküli közül. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

Emellett saját szervezésű akciókat is gyakran tartanak.

Így történt ez most is, a településhez tartozó külterületnél.

Vér József polgármester elmondása alapján mintegy harminc zsák hulladékot szedtek össze a közfoglalkoztatottak. A település határáról a vasútállomásig, innen kifele a tüzéptelepig és a Markó csárda elejéig. S van még egy terület, ahol nem tudták összeszedni az illegális hulladékot, ott ugyanis olyan sok van, zacskók, építési törmelékek, háztartási hulladékok.

– Fontos célunk, hogy ne csak a település belterületén legyen rend, hanem a bevezető utakon is. Legutóbb ősszel volt hasonló gyűjtés, igen sajnálatos, hogy azóta ekkora mennyiségű illegális hulladék összegyűlt – mondta a polgármester.

A hulladékgyűjtést a jövőben szeretnék megismételni a különböző civil szervezetek részvételével, s azt is tervezik, hogy valamilyen figyelőrendszert vagy vadkamerát kihelyeznek.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!