Gyurcsánytangó Pécsen

2021.03.12. 07:00

Orvosigazgató lett a volt MSZP-s képviselő

Péterffy Attila polgármestersége alatt újabb szocialistákhoz közel álló személy jutott magas pozícióhoz: ezúttal az MSZP fő támogatásával indult korábbi polgármesterjelöltet, a baloldali hírek szerint a szocialista párt által a 2022-es választáson indítandó képviselőjelöltet, Cserfainé dr. Kovács Ágnest nevezték ki vezetőnek.

B. M.

Fotó: Löffler Péter

A baloldali városvezetés házi propagandistái szerint nem kizárt, hogy az MSZP a 2022-es parlamenti választáson a leszerepelt Mellár Tamás (MSZP–P) helyett Cserfainé dr. Kovács Ágnest indíthatja a kertvárosi körzetben. A Péterffy-rezsimben egészségügyi referensi posztot kapó, a baloldali sajtó szerint is volt MSZP-snek nevezett képviselő információink szerint március 1-től immár orvosigazgatóként dolgozik a városi Egyesített Egészségügyi Intézményeknél, miközben szintén orvosi végzettséggel rendelkező igazgatója is van az intézménynek.

Cserfainé dr. Kovács Ágnes neve szélesebb körben akkor vált ismertté igazán, amikor a szocialisták főtámogatottjaként indult polgármesterjelöltként a 2014-es választáson, később képviselőként néhány évet eltöltött a közgyűlésben, majd pedig Péterffy Attila polgármester mellett tűnt fel a kampányban.

Az orvosigazgató újdonsült posztja azért is érdekes, mert ezzel a baloldal által folyamatosan támadott – az MSZP szerint elfogadhatatlan – márciustól életbe lépett egészségügyi szolgálati jogviszonyt is elfogadta, amivel információink szerint az eddigi gyakorlati idő miatt az új, megemelt bértábla szerinti besorolás alapján bruttó 1,2 millió forintot vihet haza, amihez társul még a vezetői pótlék, ami néhány százezer forint még.

A politikusi pályával kacérkodó Cserfainé dr. Kovács Ágnes 2011-ig már vezette a városi rendelőintézetet, akkor azonban váratlanul lemondott posztjáról, évekkel később arról írt a sajtó – a nemzeti oldal közlése alapján –, hogy ötször vett fel jutalmat mintegy 3,1 millió forint értékben a lemondása előtti időben.

Cserfainé dr. Kovács Ágnest megkereste szerkesztőségünk, sikerült is beszélnünk vele, de lapzártánkig nem jelzett vissza az elkészült interjúval kapcsolatban.

 

A dolgozóknak járna jutalom

Tavaly a kormány döntése értelmében 500 ezer forintos egyszeri juttatást kaptak az egészségügyi dolgozók, most a fideszes frakcióvezető szerint a pécsi önkormányzatnak kellene ekkora összeggel támogatni az orvosokat. Csizmadia Péter szerint a baloldali politikusok, aktivisták, háttéremberek helyzetbe hozása, állásokkal, pozíciókkal történő kiszolgálása helyett azokra kellene fordítania a figyelmet a városnak, akik ebben a nehéz és kritikus időszakban ténylegesen helytállnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!