Könyvtár light 2.0

2021.04.16. 11:03

Újra elérhetővé vált a Csengess és vidd! szolgáltatás

A koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt sok más kulturális szolgáltatáshoz hasonlóan a könyvtárak sem látogathatóak.

T. V.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Yulia Grigoryeva

A szigetvári Molnár Imre Városi Könyvtár korábban Csengess és vidd! – Könyvtár light 2.0 néven indított akciót, hogy a helyiek a járvány ideje alatt se maradjanak olvasnivaló nélkül. A kisvárosban élnek is a lehetőséggel a könyvbarát polgárok.

Sajnos a népszerű kezdeményezést a március 8-al kezdődő szigorítások óta határozatlan időre felfüggesztették, ám bevezették a Könyvet házhoz! szolgáltatást. Ennek értelmében a könyvtár elérhetőségein lehet jelezni, mely könyveket, folyóiratokat szeretnék elolvasni, a könyvtár dolgozói pedig előzetes egyeztetés után házhoz viszik azokat. Ez a szolgáltatás a továbbiakban is működni fog. S jó hír, hogy a járványügyi korlátozásokat enyhítő kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a Csengess és vidd! is tovább működjön a rendszeres olvasók nem kis örömére.

A kezdeményezés sikeresen támogatja az otthoni olvasási igényeket

Ennek értelmében most újra lehetőség van a visszavitt és az előzetesen e-mailben, telefonon vagy Facebook-üzenetben igényelt dokumentumok átadására, átvételére a könyvtár bejáratánál. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kezdeményezés az otthoni olvasást remekül támogatja a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!