olvasni öröm

2021.06.11. 10:07

Hónap elejétől változott a Könyv(fu)tár-szolgálat

A járványhelyzet miatt elrendelt kényszerű zárvatartás után május elején a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont intézményegységei is kinyitottak.

T. V.

Fotó: Laufer László

A könyvtárakat újra látogathatják az olvasók, s az intézmények szolgáltatásai újra igénybe vehetők a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az igazolvánnyal nem rendelkezők részére indította el a két intézmény a TKPont szolgáltatását, amely az olvasók számára az előre megrendelt könyvek átvételét biztosítja a Tudásközpontban.

Mint azt megtudtuk, a májusi nyitás után már kevesebben veszik igénybe a Csorba Győző Könyvtár Könyv­(fu)tár szolgáltatását, de ez továbbra is működik, jó alternatíva lehet például a mozgásukban akadályozott olvasók számára. Most már csak házhoz szállítással kérhetők a dokumentumok 500 forintos térítési díj ellenében. A könyvtárak újranyitásával a szolgáltatásban kölcsönzött dokumentumok határideje a korábban megszokottak szerint 1 hónap, amely kétszer hosszabbítható (amennyiben nincsen előjegyzés a dokumentumra).

A Könyv(fu)tár szolgáltatásban kikölcsönzött dokumentumokat a következő szállításnál visszaküldhetik, vagy leadhatják személyesen a Csorba Győző Könyvtár intézményegységeiben. A Könyv(fu)tár szolgáltatás augusztus hónapban nyári szünetre megy. A szünet előtti utolsó kiszállítás várható dátuma: július 28. A szünet utáni első szállítás szeptember 8-án indul.

A Könyv(fu)tár szolgáltatást november óta több mint 1200 olvasó mintegy 3000 alkalommal vette igénybe, amelynek során több mint 10 ezer dokumentumot kölcsönöztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!