Fuss!

2021.06.01. 18:47

Ismét megrendezik a Pécs-Orfű-Abaliget Félmaratont

A tavalyi sikeres Pécs-Orfű-Abaliget Félmaraton hagyományait követve 2021-ben is megrendezésre kerül ez az egyedülálló sportesemény, amely a változatos helyszíneivel maradandó élményt nyújt a résztvevőknek és szurkolóknak egyaránt – adta közre az MTI.

bama.hu (forrás: MTI)

20200822 Pecs fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló Pécs-Orfű-Abaliget félmaraton futóverseny.

Fotó: Löffler Péter

A már megszokott módon egyéniben és váltóban is teljesíthetik a távot, sőt a szervezők gondoltak a rövidebb távon futó egyéni indulókra, gyerekekre és kutyás indulókra is. Induláskor kuriózum, hogy az indulók – a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet támogatásával – verzsüvel indítják a napot, a célban pedig újdonságaikkal csillapíthatják a szomjukat. A célnál egyedi érmekkel és ebéddel várják a befutókat.

A környezettudatosság jegyében – csatlakozva a Pohármentes versenyek kezdeményezéshez – idén a verseny résztvevői újratölthető szilikonpoharat kapnak ajándékba.

A félmaratonon a szintidő – a pálya nehézségének megfelelően – 3 óra, a chipes időmérést a Köridő csapata végzi.

Rajt időpontok: 10 óra 21 km; 10:45 9 km kutyás futam; 10:45 9 km; 13:00 400 m gyerekfutam.

Rajthelyszínek: Pécs, PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet 21 km, (7634 Pécs, Pázmány Péter u. 4.); Orfű, Garat, 9 km és 9 km kutyás futam (7677, Orfű, Malommúzeum, Füzes Antal sétány 3.); Abaliget, Strand, 400 m gyerekfutam.

Cél: Abaligeti Camping.

A sportesemény június 5-én, szombaton kerül megrendezésre.

Képünk egy korábbi illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!