Hűha!

2021.06.28. 09:52

Több milliós kárt okozott a jégeső

Jelentősen megtépázta a hétvégi vihar az egész dél-dunántúli régiót.

Zs. J.

A jégesővel érkező szupercella több baranyai településen okozott komoly károkat, a veteményesekben, a gyümölcsösökben, illetve a szőlőterületeken is tarolt a pingpong-, néhol teniszlabda nagyságú jég, amely ablakokat is betört, illetve tetőcserepeket tett tönkre. A kárt az előzetes felmérések szerint több millió forintra becsülik a szakemberek, de a hét elején még várják a további bejelentéseket.

A katasztrófavédelem sajtóosztályától megtudtuk, hogy több helyen – Komlón, Gordisán, Kisszentmártonban, Szabadszentkirályon – fák dőltek az útra. Magyarbólyban a határátkelő udvarán szintén egy leszakadt faág okozott galibát, Majson pedig villám csapott egy villanyoszlopba, ami úgy tudjuk, kisebb áramkimaradást okozott.

A baranyai katasztrófavédelemtől a szomszédos megyéből is kértek segítséget. A legnagyobb károkat a Baranya határától pár kilométerre található Kadarkút szenvedte el, ahol háromszáz háztartás tetőhéjazata semmisült meg.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Baranyából szigetvári, pécsi, mohácsi, illetve villányi hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt segédkeztek Kadarkúton a károk elhárításában és a megelőzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!