„Nagy Vagy” vetélkedő

2021.07.21. 14:00

Életreszóló élménnyel gazdagodtak a vásárosdombói gyerekek

A TV2 már több mint 10 éve zajló műsorában, ahol iskolák versenyeznek egymással látványos sorversenyek formájában, ezúttal a vásárosdombói csapat is részt vehetett.

Móga Richárd

A településen kevés kitörési lehetőségük van az ott élő és tanuló diákoknak, így minden pillanatot megragadva keresik a lehetőséget arra, hogy megmutathassák magukat a nagyvilágnak. A gyerekek a „Nagy Vagy” című műsorban vehettek részt, ahol a saját csapatukban tudhattak ezúttal egy Exatlon Hungary-versenyzőt, a korábbi válogatott röplabdázót, Szabó Dorottyát.

A rendezvényen való részvételt elsősorban iskolájuk testnevelő tanárának, Szolnoki Csabának köszönhetik, aki az energiát nem sajnálva, sikeres pályázatok benyújtásával, a televízióba juttatta szeretett iskolájukat.

– Kecskeméten zajlott a forgatás, ami igencsak messze van. Tettek meg már ekkora távot a gyerekek?

– Néhányan közülük több alkalommal is jártak már Budapesten, de Kecskemét még egy teljesen új terület volt számukra – mondta Szolnoki Csaba.

– Hogyan fogadták a diákok a kamerákkal és a sportolókkal teli környezetet?

– A gyerekek többségének nagy álma, hogy a televízióban szerepelhessenek. Nagyon izgatottak voltak az Exatlon sztárjai miatt is, akikkel rengeteg képet készíthettek, és autogramot is kaptak tőlük. Óriási élmény volt ez számukra.

– Elsődlegesen milyen céllal érkeztek a vetélkedőre?

– Tudatosítottam mindenkiben, hogy az eredmény nem számít. A legfontosabb dolog az volt, hogy jól érezzék magukat, illetve hogy ország-világ megismerje, és láthassa Vásárosdombót. Ez egy igazán nagy dolog.

– A továbbjutás nem sikerült. Hogyan viselték az iskolások?

– A továbbjutás ugyan nem sikerült, de részfeladatot tudtunk nyerni. Ez már olyasfajta eredmény volt, ami felért egy nagy győzelemmel.

– A vásárosdombói iskola először szerepelhetett televízióban, ráadásul az egyik legnézettebb csatornán. Gondolom, ezek után nagy volt az öröm a faluban.

– A faluban természetesen mindenki nézte aznap a vetélkedőt. Örömteli pillanatokat okoztunk, és büszkeséggel töltött el mindenkit a történelmi tettünk.

– Terveznek még hasonló programokat az iskolával?

– Mindenképpen keresni fogom az adandó lehetőségeket, és minden olyan eseményre nevezni fogunk, ahol az iskolánk és a diákok megmutathatják magukat. A közeljövőben lesz egy sportnapunk, és egy Ki Mit Tud? vetélkedőnk a faluban, ahol nem akármilyen vendégek látogatnak el hozzánk.

A Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mostani kalandja példaértékű lehet minden kisebb település számára, hogy érdemes jelentkezniük, hiszen megérdemlik a gyerekek, hogy felejthetetlen élményben legyen részük, és részt vegyenek egy olyan versenyben, amely ilyen értékeket közvetít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!