Fogathajtói hagyomány

2021.07.15. 10:47

Fogatok versengenek szombaton Siklóson

Kettesfogathajtó versenyt rendez szombaton a Siklósi Lóbarátkör Hagyományőrző és Sportegyesület.

Zs. K.

Fábiánsebestyén, 2015. szeptember 12. Ifjabb Dobrovitz József hajt a Fábiánsebestyénben zajló kettesfogathajtó-világbajnokság maratonhajtás versenyszámában 2015. szeptember 12-én. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Forrás: MTI / Illusztráció

Fotó: Lehoczky Péter

Mint azt az egyesület elnöke, Lőrincz Attila lapunknak elmondta, régen hagyománya volt annak, hogy az év első baranyai lovasversenyét a siklósi várkertben tartották, azonban sokáig támogatottság híján nem volt lehetőségük a verseny megrendezésére, tavaly viszont a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán nyert az egyesület támogatást, illetve a siklósi önkormányzattól is nyertek forrást.

Utoljára egyébként 2012-ben volt Siklóson verseny, de az egyesület mindenképpen szeretné tovább ápolni és továbbadni a fogathajtói hagyományokat. A szervezők most 9–10 fogatra számítanak, és bár az előrejelzések nem ezt mutatják, azért bíznak a hétvégi jó időben, hiszen közönség előtt jobb hangulatban zajlik a megmérettetés.

A fogathajtó egyben az országos bajnokság Baranya megyei pontszerző versenye is, a megyében idén a tervek szerint 5 kettesfogathajtó versenyt rendeznek a különböző lovasegyesületek, amely alapján a három legjobb kerül fel az országos mezőnybe. Az érdeklődőket 10 órától várják a régi vásártérre (Mattyi út).

Képünk egy korábbi illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!