Siker siker hátán

2021.07.14. 15:01

Megújult a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet vezetősége

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tevékenységét minősíti, hogy az elmúlt években sikert sikerre halmozott.

F. Sz.

Fotó: Löffler Péter

Az új feladatok és kihívások tükrében mutatkoztak be az intézet új vezetői. A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke, Madaras Zoltán mutatta be Teszlák Péter kutatási igazgatót, aki a szőlő nemesítésben, csemege- és borszőlő területén fogja az intézetet képviselni, illetve Ipacs Szabó István főborászt, aki friss innovációkkal adna új lendületet a hagyományaira méltán büszke intézetnek. A szőlőnemesítés, mint fő feladat mellett újak vállalását tűzték ki maguk elé.

– A digitális technológiák bevezetése a mezőgazdasági munkákban is teret kap. Az új technológiáknak köszönhetően a hatékonyság növelése és a minőség előremozdítása érdekében szeretnénk fejlődni – mondta ennek kapcsán Madaras Zoltán.

A fentieken túl az intézet a szőlészet-borászat területén is különféle projekteket valósít meg: az aktuális problémákra való válaszkeresés mellett ősztől elsősorban a borkultúra iránt érdeklődőket célozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!