biztonság

2021.08.05. 14:57

Gyalog- és kerékpárutat építenének Mohácson

A nyugati városnegyedet alkotó két lakópark közötti távolságot az ott élők jelenleg elsősorban a gépjárművek részére kiépült úttesten tehetik meg gyalogosan, illetve kerékpárral – írja a Mohácsi Újság.hu.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Dunakeszi, 2021. június 4. Kerékpárosok az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút újabb öt kilométeres szakaszán Dunakeszin az átadás napján, 2021. június 4-én. A 3,3 méter széles, 5 kilométer hosszú, 750 millió forintból megépített új útszakasz Budapest és Szob között, a Duna vonalát követõ nyomvonalon halad. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Számukra a biztonságos közlekedés feltételeit az igényeiket is figyelembe véve az önkormányzat kész megteremteni.

– Egy kerékpáros és gyalogos útsáv kiépítésére a lehetséges megoldási módozatok felmérése folyamatban van és szándékom szerint maga a beruházás még az ősszel el is kezdődik – jelentette ki Pávkovics Gábor, polgármester.

Megjegyezte, a városháza fejlesztési csoportja nem egy tervezetet dolgoz ki, a nyomvonal kialakításához pedig a szakhatóságok – így a közútkezelő, valamint forgalomtechnikai szempontból a rendőrség – véleményét is figyelembe veszi.

A terveket lakossági fórumon még a nyáron megismerheti az érintett lakóközösség és az általuk legalkalmasabbnak tartott változatot valósítják meg, a munkálatok pedig az ősszel el is kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!