Lesz megoldás?

2021.09.09. 07:00

Olvasónk panasza: a háza elé pakolják kupacokba a földet

Hiába kérték többször a lakók, próbálkoztak az önkormányzattal egyeztetni, nem voltak hajlandók a házuk elől elvinni az oda hordott földkupacokat. Olvasónk nem érti, miért nem találnak másik helyet, hiszen a környéken lenne erre bizonyára alkalmasabb hely is.

Bóka Máté

Fotó: Bóka Máté

Illés Norbert többszörös magyar és nemzetközi bajnok testépítő gyermekkorától fogva Szentlőrincen él, minden a városhoz köti, a családja, a barátai és versenyzőként sokat tett a településért. Közel egy évtizede vásároltak egy telket a város keleti felében, ahol új építésű házakat húznak fel és maga is ott építkezett. Mint mondta, nagyon szereti a várost, de az önkormányzattal eddig nem tudott dűlőre jutni.

– Kilenc esztendeje kaptuk meg a házunkra a használatba vételi engedélyt, korábban ígérték, hogy lesz utunk is, végül azonban ebből sem lett semmi, saját költségből alakítottam ki kavicsos utat, járdát is csak azért készítettek, mert a tűzoltóságnak a tűzcsap eléréséhez szüksége volt erre – mondta lapunknak Illés Norbert. – Mivel ez egy eldugottabb rész, ezért földet és néha még törmeléket is hordanak ide a házunk elé. Az önkormányzatnak már többször jeleztük, hogy ne tegyék, de folyamatosan hárítanak mondvacsinált indokokkal.

A szentlőrinci 6-oson úton lévő benzinkúttól nem messze délre, a szóban forgó terülten keddi ottjártunkkor is nagyjából hatvan földhányást láttunk, amelyek mindegyike úgy két-három méter magas volt és becslésünk szerint úgy egyenként 6–8 köbméter lehet egy-egy kupac.

Kerestük Koltai Péter polgármestert is, akitől szerettük volna megtudni, mi az oka annak, hogy erre a területre hordják a törmeléket, földet és miért éppen ott deponálják a lerakott anyagot, és milyen lerakási, tárolási engedéllyel rendelkeznek az adott területet illetően. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a panaszos számára milyen megnyugtató választ tudnak adni a helyzet rendezése érdekében.

Fotó: L. L.

Lapunk munkatársának levelét meg is kapta a város, amikor a titkárságon érdeklődtünk kedden délelőtt, azt a választ kaptunk, hogy a városvezető nincs bent jelenleg, de kinyomtatták levelünket, amit odatettek az asztalára. Választ azonban nem kaptunk a megkeresésünkre a megadott határidőig, pedig a problémát abban a közösségi csoportban is jelezte a család már korábban, amelyiket az önkormányzat dolgozói is figyelnek tudomásunk szerint.

Az MSZP oldalán tűnt fel Koltai

A város „független” polgármestere már a Gyurcsány Ferenccel szoros szövetséget kötő MSZP színeiben kampányol a jövő évi parlamenti választásokra. Nem is olyan régen Tóth Bertalan szocialista pártelnökkel közös szelfivel jelentkezett a közösségi oldalon, valamint oly mértékben a szocialista pártot segíti, hogy pénzt is áldoz Koltai reklámozására. Mindez pedig azért is különösen érdekes, mert 2019-ben az önkormányzati választások előtt még „valóban független” polgármesterként fotózkodott. Egyébiránt amennyiben megválasztják, akkor a polgármesteri tisztségéről is le kell mondania, tehát a önkormányzati ciklus hivatali idejének alig felét töltené ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!