Gesztenye túra

2021.10.07. 12:12

Bejárhatjuk a térség különleges helyeit a hétvégén megrendezésre kerülő sétán

Gesztenyeszüreti túrát szervez a Hosszúhetényi Turista Egyesület a Kelet-Mecsekben, melyre minden érdeklődőt várnak. A kirándulás október 9-én 9 órakor indul a zengővárkonyi tojásmúzeum elől, majd itt is zárul.

Mohay R.

Fotó: L. L.

– A túrázni vágyók ellátogathatnak a Réka-völgyi, 1700-1800-as években virágzó üveggyártás helyszínéül szolgáló üveghutához, mely a legelső volt a térségben, s a Pécsváradi Apátság tulajdonában működött. Megnézzük továbbá az Ilonka-kilátót és a Legény-sírt is – számolt be a programról a túravezető, Takács Ferenc.

A nap zárásaként a házigazdák minden résztvevőt várnak a több száz éves szelídgesztenyefa-matuzsálemek árnyékába megpihenni, feltöltődni és gesztenyét szedni. Hagyományosan rőzselángon, ahogy a helyiek hívják, cserpenyőben sült gesztenyével, helyi borral, házi pálinkával, szörpökkel kínálnak kóstolót a különleges táj ízeiből, ízelítőt adva a helyi gasztronómiai értékekből, kizárólag saját készítésű termékeket árulva.

A túra során összesen 14 kilométeres távot tehetnek meg a résztvevők, könnyen bejárható útvonalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!