Közlekedési adok-kapok

2021.12.28. 13:34

Újra bosszúsak a kertvárosiak: megkezdte munkálatait a szolgáltató a körforgalom alatt

Az elmúlt hónapok meghibásodásai miatt a Tettye Forrásház Zrt. átépíti a Keszüi út – Megyeri út – Nagy Imre úti kereszteződés alatti, Kertváros ivóvizét biztosító fő vízhálózati csomópontot. A munkálatok alatt december 28-tól egy hónapra lezárják a körforgalom keleti behajtóját és északi kihajtóját.

Korábban már okozott fejfájást ezt a körforgalom a pécsieknek, akkor egy darabig helyreállították, most újra kezdődhet a káosz.

A városrész 50 ezer lakosát ellátó, csaknem fél méter átmérőjű vezeték sajátossága, hogy építésekor egyes részeit gyári idomok helyett a helyszínen hajlított csövekkel alakították ki 1975-ben – ezek a speciális részek hibásodtak meg egymás után az utóbbi fél évben. A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei januárban egy  megtervezett felújítás során átépítik a csomópontot: a munkálathoz gyártott, nagy átmérőjű ívidomok felhasználásával kicserélik a régi vezeték egy szakaszát, és kikerülik vele a körforgalmat. 

Az előkészítő munkákhoz december 28-án 8.00 órától lezárják a körforgalom Keszüi úti behajtóját és Megyeri úti kihajtóját. A január 3-án kezdődő vezetékcserék után a körforgalmat január második felében ideiglenesen, betonszintig helyreállítják. A tervek szerint 2022. január végén állhat vissza az eredeti forgalmi rend a kereszteződésben, amely – az aszfaltüzemek újraindulásával – tavasszal kap végleges burkolatot. Az időjárás (tartós fagy, ónos eső, hó) azonban módosíthatja a tervezett menetrendet.

 

A terelőút elvileg az alábbiak szerint lenne, de a szemünk láttára több autós is inkább a lakó-pihenő övezetet választotta rövidítésnek, ami már korábban is nagy visszhangot okozott.

Nagy Imre út – Keszüi út – Táncsics Mihály út – Móra Ferenc utca – Megyeri út

Maléter Pál út – 57-es út – Vásártér utca – Megyeri út

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!