Pályaorientáció

2022.01.17. 16:29

Közösséget építettek Szentlőrincen a fiatalok bevonásával

Közösségi színteret hoztak létre 18 és 35 év közötti fiatalok számára a  „Hazavárunk - Esély Otthon” elnevezésű projekt keretén belül.

M. R.

A fiatalokat különböző képzésekkel, tanácsadásokkal segítették az életpálya-tervezésben, a jövőjükre és a munka világára való felkészülésben.

 

Az ifjúsági műhelyben ehhez kapcsolódó rendezvényeket, programokat is megvalósítottak. A legfontosabb célul a fiatal korosztály helyben tartását, az erre való ösztönzést tűzték ki, ebben a pályaorientációs programok is segítettek. Mindemellett a különböző generációk egymáshoz való közelítését is elő kívánták segíteni a műhelyben.

 

A projektbe bekapcsolódó fiatalok különféle prevenciós előadásokon, önéletrajzíró workshopokon, állásinterjúkra való felkészítésen vehettek részt. A projekt keretén belül eszközök vásárlására is lehetőség nyílt, ez tovább segített a helyi ifjak lelkesedését fokozni. Társasjátékokat, Xbox-játékot, projektort is beszereztek, illetve egyéb segédeszközök is színesítették a közösen eltöltött időt. 

 

A kezdeményezés a tapasztalatok alapján a város életében is meghatározónak bizonyult, a társadalmi összetartás erősítése mellett nemcsak az önfejlesztésben, de a közösségépítésben is segítséget jelentett a város lakossága, kiváltképp a fiataljai számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában