Mindennek van határa

2022.02.03. 14:59

Lopják a pécsi buszokról a kézfertőtlenítőket

Több bejelentés is érkezett arról, hogy ismeretlenek rongálják és lopják el a Tüke Busz járatainak kézfertőtlenítő készülékeit.

R. B.

A közlekedési vállalat 2020 decembere óta közel száz, napi rendszerességgel közlekedő autóbuszra szereltetett fel ilyen berendezést azért, hogy az utasok felszállás után azonnal fertőtleníthessék a kezüket. A bő egy év alatt a vállalat sofőrjei több mint ezer liter fertőtlenítő folyadékkal töltötték fel a készülékeket, ám az utóbbi időben azt tapasztalják, hogy egyre gyakrabban éri rongálás a berendezéseket. Egyes járművekből teljesen kiszerelték a fertőtlenítő készülékek elemeit, máskor az eszközök belső tartályát tulajdonították el. A tömegközlekedési vállalat számára továbbra is kiemelt fontosságú a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítása, ezért a megrongált és nem javítható készülékek cseréjéről folyamatosan gondoskodik a társaság. 

 

– Fontos számunkra, hogy minden utasunk tudja, a Tüke Busz Zrt. odafigyel a biztonságukra, egészségükre és a pécsi autóbuszokon történő utazás továbbra is biztonságos, a közösségi közlekedés pedig a vírusveszély idején is megbízható szolgáltatást jelent mindenki számára – áll a vállalat legutóbbi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!